Ljubljanske mlekarne - Tradicija - Skrb - Zanesljivost Dišeča malina s svežino jogurta. Ste za?

Smo vodilna mlekarna v Sloveniji, kjer spreminjamo mleko in druge darove narave v sveže in okusne izdelke za zdravje in užitek vseh generacij.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Pravno obvestilo V redu

8. junij 2017

Dišeča malina s svežino jogurta. Ste za?

Zapisano pod Kulinarika

Če bi sladoledne novosti sezone Ljubljanskih mlekarn 2017 strnili pod skupni imenovalec, bi lahko rekli, da nas čaka kar nekaj sadne svežine. 

Trend zamrznjenega jogurta se seli na palčko: prihaja novi Maxim premium z okusom frozen yoghurt z malino, obenem pa frozen yoghurt Mu v lončku s pravimi borovnicami dobiva spremljevalca, Mu frozen yoghurt z breskvami.

Jagodni sladoled na palčki s kakavovim oblivom, ki je namenjen predvsem otrokom, se je po zgledu lanske uspešnice Talking Tom preoblekel v risana junaka Mašo in Medveda, spremlja pa ga tudi družinski sladoled v banjici. Kot se za sladoled spodobi, bodo na svoj račun prišli tudi pravi čokoholiki: Maxim premium na palčki je dobil različico čokoladni tris s čokoladno sredico, koščki čokolade in žametnim čokoladnim oblivom. Čeprav v Ljubljanskih mlekarnah prisegajo na sladolede iz svežega mleka, pa se njihovi sladoledni družini pridružuje tudi sočna sadna novost s preprostim imenom Jagoda. Gre za desert, ki ga sestavlja 60 odstotkov jagodne kaše in hrustljava, nežna tanka plast čokolade.

Planica v novi preobleki
Najbolj občutljivi ljubitelji bodo nedvomno zaznali še eno novost, ki so je deležni prav vsi sladoledi Ljubljanskih mlekarn: prijetnejša je struktura sladoleda. V prvi slovenski sladoledarni so investirali v nov zamrzovalni tunel, ki ga odlikuje krajši čas zamrzovanja sladoleda pri -40 stopinjah celzija. Tako sladoledni izdelki tvorijo manj kristalov in so bolj stabilni tudi pri prevozih in skladiščenju.

Planica, najbolj prodajan slovenski družinski sladoled, ki mu zaradi velike priljubljenosti že od leta 1974 ne spreminjajo recepture, je dobil novo podobo. Ta ostaja v nežnih rožnatih tonih, kar jo naredi nezgrešljivo za še tako površno oko, seveda pa okus ostaja tak, kot ga imajo Slovenci najraje: vanilja, jagoda, čokolada. Sladoled Maxim premium na palčki je poleg dveh novih okusov dobil tudi privlačnejšo podobo: večje slike in bolj poudarjeno razlikovanje okusov po barvi.

 

Vsi članki